3x de vackraste trädgårdsväxterna för full sol

Vilka växter är lämpliga för de soligaste och varmaste delarna av din trädgård? Det finns många trädgårdsväxter som gillar en kombination av sol och skugga. Men växter som tål solen hela dagen måste väljas med omsorg. Särskilt om växten står i en kruka kan rotsystemet bli mycket varmt i solen. Få trädgårdsväxter klarar detta. Vi har listat de tre vackraste och mest mångsidiga alternativen här.

Japansk lönn

Den magnifika japanska lönn är känd för sin ovanliga bladform och sina imponerande färger. Det finns olika färger, varav den röda är den absolut mest populära. Dessa röda sorter blir mörkare på hösten och är då en riktig ögonfröjd! Och det fina med detta exotiska träd är att det är inhemskt i vårt klimat.

Det finns många olika sorter av japansk lönn. Det finns alltså alltid en som passar i din trädgård eller på din balkong. Det finns arter som kan hållas som buskar och arter som kan bli upp till 10 meter höga! De allra flesta arter klarar sig bra i full sol. En japansk lönn behöver faktiskt mycket solljus för att behålla sin röda färg. Om växten får för lite sol kommer färgerna att blekna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *