Lagerhägg häck

Vill du skapa en vacker lagerhägg häck? I så fall är körsbärslagren ett mycket bra val, en vintergrön häckväxt från rosfamiljen (Rosacea).

Vill du skapa en vacker vintergrön häck? I så fall är körsbärslagren ett mycket bra val, en vintergrön häckväxt från rosfamiljen (Rosacea). Mycket lämplig för att göra en låg, hög, bred eller smal lagerhäck.

Denna vintergröna häckväxt är känd under det latinska namnet Prunus laurocerasus och kallas även i folkmun för lager. Ej att förväxla med den äkta lagerbären från familjen Lauraceae, Lauris Nobilis, vars löv används i matlagning som kryddor. 

Körsbärslagren: för en vintergrön lagerhäck

Tycker du också att det är irriterande att förbipasserande och grannar tittar in i din trädgård eller genom fönstret? Eller saknar du lite grönska omkring dig när det blir kallare ute?

En stor fördel med en lagerhäck är att den aldrig tappar sina blad och alltid är vackert grön och fyllig. Med Prunus laurocerasus är du garanterad en grön miljö och avskildhet varje säsong. Och dessutom ganska snyggt, inga jättestora lövhögar som man måste kratta upp under hösten.

En populär växt för att skapa en häck eller trädgårdsstaket är buxbom. Tyvärr har denna växt varit utsatt för olika sjukdomar sedan 2005.

Allt fler letar därför efter ett bra alternativ som kan ersätta den drabbade buxbomen. Lagerhäcken är förvisso ett bra alternativ i buxbom. Denna enkla häckväxt är alltid vackert grön och fyllig och är därför den perfekta trädgårdsavskiljaren. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *